Dione – Nachystejte si kapustu a luštěniny v jídlech, po kterých se zapráší

Dione – Nachystejte si kapustu a luštěniny v jídlech, po kterých se zapráší

Kapusta získala nepříliš dobrou pověst především díky výtvorům mnoha školních jídelen. A luštěniny jí kdysi bývaly v patách. Kapustu si však můžeme představit jako zelený štít proti řadě zákeřných nemocí, spolu s luštěninami je nabitá vitamíny, minerály, vlákninou a dokáže dobít energií. Je proto škoda odstavit ji na vedlejší kolej. Stačí si vybrat dobrý recept. Mexická polévka a vegetariánské kapustové karbanátky pak zmizí z talíře během chvilky.

Na mexickou polévku budete potřebovat:

1 balení Sombrero Dione Extra 450 g

400 g zadního hovězího

2 cibule

3 stroužky česneku

olivový olej

sůl

pepř

sladkou papriku

petržel

koriandr nať

Hovězí maso nakrájejte na drobné kousky a spolu s cibulí a česnekem orestujte na olivovém oleji.

Osolte, opepřete a poduste do měkka přibližně 45 min. Mezitím si zeleninovou směs Sombrero Dione Extra 450 g připravte podle návodu na obalu. Tj. vysypte do cca 200 ml osolené vroucí vody a v zakrytém hrnci krátce povařte a pak sceďte. Poté smíchejte Sombrero Dione Extra 450 g s masem, dochuťte kořením a vařte dalších 15 min. Polévku můžete ještě dochutit čerstvě nakrájeným koriandrem.

Přípravu polévky je možné také shlédnout na videu: http://bit.ly/2vuHMPS

Po výrazné a hutné polévce si můžete odlehčit vaše menu skvělými vegetariánskými kapustovými karbanátky. Pro přípravu 6-8 ks budete potřebovat:

1 balení Kapusty řezané Dione 450 g

200 g brambor

jarní cibulku

nasekaný koriandr

3 lžíce másla a na opékání

špetku chilli

sůl

pepř

Kapustu řezanou Dione 450 g vysypte ze sáčku do hrnce s půl litrem osolené vroucí vody, krátce povařte a sceďte. Mezitím si nakrájejte na kolečka jarní cibulku, orestujte na másle, osolte, opepřete.

Uvařte zhruba 200 g oloupaných nakrájených brambor, které osolte a pokmínujte. Poté brambory rozšťouchejte. Smíchejte povařenou kapustu s orestovanou jarní cibulkou, přidejte rozšťouchané brambory, koriandr, sůl, pepř a chilli dle chuti. Rukama namočenýma ve studené vodě tvořte karbanátky, které na másle po obou stranách opečte do zlatova.

Orientační ceny výrobků:

Špenát ochucený Dione 400 g – 17,40 Kč       

Exclusive Polévková Dione 350 g – 18,90 Kč

Sombrero Dione Extra 450 g – 33,20 Kč

Kapusta řezaná Dione 450 g – 21,90 Kč

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *